Professionele behandeling en thuisoefening

Frozen shoulder behandeling

Thuisoefeningen in combinatie met professionele hulp kunnen de klachten door een frozen shoulder doen verminderen of zelfs sneller doen verdwijnen. Patiënten krijgen een oefenprogramma waarbij het programma, afhankelijk van leeftijd en ernst van de aandoening, langzaam wordt uitgebreid.

De behandeling

Het eindresultaat? Pijnvrij bewegen!

Het automobilisatie programma bestaat uit tussen de 3 en 6 oefeningen. De oefeningen worden met veel aandacht voor detail aangeleerd. Het rekken van het gewrichtskapsel is een pijnlijk, des wegen is goede instructie essentieel. De patiënten worden iedere behandeling beoordeeld op verbeteringen (subjectieve en objectief meetbare grootheden zoals AROM, Active Range Of Motion) en gecontroleerd op de uitvoering van de oefeningen.

De eerste zes tot negen weken

Verder wordt de schouder middels manueel therapeutische technieken gemobiliseerd door voorzichtige schouder bewegingen (kapsel rekkingen). De behandeling zal in de regel na 6 tot 9 weken tot een bevredigend  resultaat leiden in de zin van toename pijnvrije functie en beter slapen.

Verdere behandeling

In de resterende 2 maanden van de behandeling kan het gewrichtskapsel in de regel steviger gerekt worden zodat de bewegingsvrijheid steeds meer zijn normale grenzen gaat bereiken.

Krachttraining

Zodra een redelijke bewegingsvrijheid is bereikt, wordt een krachttrainingprogramma gestart met een elastiek  waarbij de nadruk ligt op controle en kwaliteit in de EOR (End Of Range) posities. Krachttraining in de eerste 2 fasen van de aandoening waarbij pijn een belangrijke factor is heeft in al de jaren dat ik met schouders werk contraproductief gewerkt! Krachttraining in de fitnessruimte is dus zonde van uw tijd en mijns inziens (ervaring) contraproductief. Feit is ook dat mensen met een frozen shoulder  binnen hun pijnvrije bewegingsbereik prima kracht hebben en gebruiken. Kracht is dus niet het probleem.

Resultaat na 6 tot 9 weken:

• Sterke vermindering van pijn, toename van bewegingsvrijheid.
• Toename van arm functies.
• Goede nachtrust.
• Vermindering sterke pijn bij rust en beweging.

Vraag het aan onze fysiotherapeuten

Wat uw (schouder) klacht ook is, wij behandelen deze effectief.

* verplicht veld.