Pijnbestrijding met Shockwave therapie

Behandeling bij kalkafzetting

De vorming van kalk in de schouderpezen kan onopgemerkt blijven. Kalk in de pezen van de schouder behoeft geen behandeling als er geen klachten uit voort komen. Het kan echter ook een zeer pijnlijke ervaring (zijn) worden voor een patiënt. Wanneer kalk ingeklemd zit (wordt) tussen de kop van de bovenarm en het dak van de schouder kan er een pijnlijke irritatie / ontsteking in de slijmbeurs ontstaan.

Kalkvorming verdwijnt niet zomaar

Pijnvrij met Shockwave therapie

Bij een heftige ontsteking wordt vaak door een huisarts of orthopeed een ontstekingsremmer geïnjecteerd in het pijnlijke gebied. Het kan ook zijn dat de ontsteking in de vorm van een tablettenkuur wordt tegengegaan. Het goede van deze zaak is dat de kalk in sommige gevallen de pees reeds verlaat en wordt geresorbeerd (oplost) in de slijmbeurs en dit mogelijk tot complete klachtenvrijheid kan leiden in de betreffende schouder. En in vele gevallen vermoedelijk het euvel voor altijd weg blijft. Met echo is dit proces goed in beeld te brengen. Bij deze patiënten is begeleiding en uitleg de enige therapeutische  bezigheid en zullen weinig sessies nodig zijn. Echter deze zich vaak zelf herstellende aandoening (self limiting desease) kan 20 jaar duren, en in veel gevallen zal, de voor de pijnklachten oorzakelijke calcificatie, niet zo maar verdwijnen en is in verband met de soms zeer lastige / pijnlijke beperking behandeling nodig.

Shockwave therapie

Kalk in de pezen van de dieper gelegen schouderspieren kan een chronische zeer pijnlijke en bewegings beperkende zaak worden. Een behandelingsmethode die mogelijk voor sterke reductie van de klachten kan leiden is behandeling met Shockwave Therapie (ESWT). Deze vorm van therapie gaat middels (u raad het al) schokgolven. Deze golven kunnen tot de kern van de pijn doordringen en behandelen op plaats van ontsteking zonder chirurgische ingrepen. De methode wordt ook in onze praktijk toegepast.

Behandeling met Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij mechanische schokgolven door het lichaam deinen. Het voordeel is dat het de oorzaak van de aandoening behandeld in plaats van de kenmerken. 

Vraag het aan onze fysiotherapeuten

Wat uw (schouder) klacht ook is, wij behandelen deze effectief.

* verplicht veld.