Blokkades opheffen?

Manueel therapeut

De manuele therapie richt zich op klachten die ontstaan in ons bewegingsapparaat: gewrichten, spieren, pezen en banden. De manueel therapeut probeert stoornissen op te heffen in het bewegingsapparaat.

Rekken en kraken

Geblokkeerde stijve gewrichten worden middels mobilisatie (langzaam bewegen van of langere rek op gewrichten) of manipulatie (snellere kortere beweging) weer in beweging gebracht. Tijdens een manipulatie kunnen een of meerdere kliks gehoord worden (kraken). Maar dat is niet altijd het geval.

Op zoek naar de oorzaak

Meer dan alleen kraken, op zoek naar de blokkade

De manueel therapeut gaat opzoek naar de reden van de blokkades. Het met regelmaat manipuleren van dezelfde gewrichten teneinde pijn op te heffen mag niet het enige middel zijn stoornissen te behandelen. Preventieve oefeningen om het gewricht in beweging te houden zijn essentieel voor het behoud van het resultaat.

Oefeningen adviseren

Het adviseren en aanleren van oefeningen die dienen om de belastbaarheid van de patiënt te verbeteren en het beter leren inschatten van de belasting en de belastbaarheid zijn tevens zeer belangrijke elementen in de behandeling.

Niet alleen schouders

In tegenstelling tot wat men in het algemeen denkt, kunnen ook alle andere gewrichten zoals heupen schouders ellebogen en knieën worden behandeld met manuele therapie. Lees verder op onze site over verschillende schouderklachten en bijbehorende behandelingen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de praktijk voor vragen omtrent manuele therapie.

Wanneer manuele therapie?

De Manuele manipulatie in de volksmond kraken genoemd, wordt gedaan wanneer andere technieken onvoldoende resultaat hebben of zouden hebben, of wanneer er een duidelijke acute bewegingsbeperking is opgetreden. Door bijvoorbeeld een spontaan opgetreden verschuiving van wervels die onmiddellijk ongedaan moet worden gemaakt. In het laatste geval geldt meestal: ‘hoe sneller hoe beter ‘.

Vraag het aan onze fysiotherapeuten

Wat uw (schouder) klacht ook is, wij behandelen deze effectief.

* verplicht veld.