Vermindering schouderklachten; schouder weer belastbaar

Schouderklachten verhelpen met shockwave therapie

Ik ben via een orthopeed doorverwezen naar de Paramedische Schouderkliniek. Na jaren vage en erge schouderklachten dacht ik dat ik moest leren leven met deze kwaal. Nu ervaar ik verbetering, dat geeft hoop en energie om door te gaan met oefenen.

Shockwave, manuele therapie en thuisoefeningen

Na vijf behandelingen gaat het beter. Een combinatie tussen shockwave therapie, manuele therapie en thuisoefeningen zorgt ervoor dat ik bijna geen pijn meer heb in het dagelijks leven (onbelast). Ik hoop dat de functie in de schouder (belast) verder zal verbeteren. 

Thuisoefeningen voor de schouder

Naast de behandelingen hebben wij voor deze patiënt een thuisoefenprogramma voor het mobiliseren van de schouder gemaakt. Het is erg belangrijk om de schouder via oefeningen belastbaar te maken. De uitvoer is daarbij belangrijk, rustig en niet voorbij de pijngrens.

Pijnvrij met shockwave therapie

Door Shockwave therapie worden via een energie overdracht (geluidsgolven) microbloedingen veroorzaakt in de behandelde pees of slijmbeurs. Dit geef aanleiding tot een bindweefselreactie dat op haar beurt een helend proces in gang zet. Gedurende de behandeling zal de shockwave-therapie-kop geplaatst worden op de huid en met de hulp van een radioscopie apparaat of een echosonde, juist gericht worden op de te behandelen zone.

Vraag het aan onze fysiotherapeuten

Wat uw (schouder) klacht ook is, wij behandelen deze effectief.

* verplicht veld.