Laat de pijn niet regeren! “RUST ROEST” “WHAT YOU RESIST, PERSISTS”.

Schouderklachten

Problemen in het schoudergewricht veroorzaken pijn en bewegingsbeperkingen van en rond het schoudergewricht met als gevolg een slechte arm functie. Dat kan door overmatig of foutief bewegen van de arm, maar ook juist door het uit angst stilhouden daarvan. Het niet bewegen bij pijn kan bewegingsbeperkingen veroorzaken. Het beperken van beweging geeft vaak verdere en mogelijk ernstigere klachten. Schoudklachten kunnen uitstralen naar de bovenarm, onderarm, elleboog, schouderbladen, of de nek.

Advies bij schouderklachten

Het is natuurlijk en beter om de schouder bij ernstige pijn enige rust te geven zeker wanneer bewegen de pijn sterk verergerd. Het is echter van groot belang de schouder te blijven bewegen. Blijf daarom zoveel mogelijk doorgaan met dagelijkse bezigheden. Vermijd daarbij eentonige bewegingen, probeer bewegingen af te wisselen. Raadzaam is uiteraard naar een paramedisch of medisch schouder specialist te gaan voor professionele hulp.

Stel uw vraag of schrijf u in

Op deze website voorzien wij u graag van tips, oefeningen, adviezen en zelftests bij schouderklachten. Via de reactieformulieren kunt u vragen stellen. Ook kunt u zich via de website inschrijven bij de Paramedische Schouderkliniek.