Blijf bewegen

Slijmbeursontsteking behandeling

Om te voorkomen dat een slijmbeursontsteking lang aan houd of in een frozen shoulder beeld over gaat is het passief (zonder kracht) bewegen, van het schoudergewricht belangrijk. Ondanks het feit dat de pijn in het begin vaak een passieve houding oproept. Wij kunnen, kijkend naar uw situatie, een thuis oefenprogramma voor u opstellen. Vergeet niet; het lichaam is heel vaak zelfherstellend als we er goed mee omgaan. Tijd nemen voor dingen en rustig werken is zo belangrijk, we hebben het ook zo druk. Overuse, misuse, abuse, ofwel te zwaar belasten, foutief gebruiken, misbruiken! Advies; Luisteren naar het lichaam, uw lichaam!

IJspakkingen en medicatie

Naast een oefenprogramma voor het passief bewegen en onderhouden van de beweeglijkheid van de schouder, kan het koelen van de schouder met bijvoorbeeld ijspakkingen (koeling) verlichting geven. Verder kan de huisarts medicatie voorschrijven. Pijndempende en/of ontstekingsremmende medicatie.

Korte en lange termijn behandeling

Voorkom een frozen shoulder

Ook kunnen door de huisarts of orthopeed Infiltraties met ontsteking remmende middelen gegeven worden. Zinvol zeker in het acute stadium wanneer er zeer veel pijn is. Er zal echter op de lange termijn naar de oorzaak van de slijmbeursirritatie gekeken moeten worden. Echo onderzoek bij ons laat vaak zien dat het om een inklemmings probleem gaat met name veroorzaakt door verharding en verdikking van het peesweefsel. (kalkophoping in het peesweefsel)

Schouder specialist

Bij de Paramedische Schouderkliniek kunt u terecht voor analyse, diagnose en behandeling en het opstellen van een oefenprogramma. Schrijf u in via de onderstaande link. Of neem contact met ons op via het reactieformulier.

Controle ten behoeve van:

• De beweeglijkheid van het gewricht.
• De coördinatie van arm bewegingen t.o.v. het schouderblad.
• De actieve stabiliteit van het het schoudergewricht zelf.
• Herstel van weke delen rond het gewricht die verhard en verdikt zijn.

Vraag het aan onze fysiotherapeuten

Wat uw (schouder) klacht ook is, wij behandelen deze effectief.

* verplicht veld.